Wednesday, April 9, 2008

Ubistvo ili samoubistvo?

Još uvek postoje nedoumice da li je za smrt Merlin Monro zaista odgovorna ona sama i njena nestabilna ličnost ili neko drugi stoji iza svega toga. Kako god, to će uvek biti misterija.

Niko nikada nije saznao šta se stvarno dogodilo između Džona F. Kenedija i prelepe Merlin. Postoje čak i neka ubeđenja da je CIA umešana u njeno ubistvo, jer je mlada glumica ugrožavala predsednikov imidž. Navodno, vladini tajni agenti u pokušaju da prikriju skandal vezan za njenu ljubavnu aferu sa američkim predsednikom, učestvovali su u ubistvu.

Tužilac Džon Majner tvrdi da je glumica ubijena ubrizgavanjem smrtonosne doze barbiturata. Takođe se nagađa da je i brat Džona Kenedija, Robert Kenedi, učestvovao u likvidaciji čuvene Merlin Monro, iako je istraga utvrdila da je glumica umrla od prevelike doze pilula za spavanje i alkohola.

Međutim, neki učesnici istrage stvorili su drugačiju sliku, veruju da je reč o ubistvu, a ne o samoubistvu u napadu depresije. Smatraju da je motiv zločina bila pretnja Merlin Monro da će reći celom svetu za aferu ukoliko se Džon Kenedi ne razvede. Neki su nagađali i da je bila trudna. Još se navode i poverljivi detalji o planovima Amerike da napadne kineska nuklearna postrojenja koje je predsednik poverio glumici. Postoje i tvrdnje da je i brat američkog predsednika takođe bio u vezi sa Merlin Monro.

Veruje se da su Kenedijevi iskoristili emocionalnu nestabilnost mlade zvezde i osmislili da sve izgleda kao samoubistvo. Sve su ovo mogući razlozi smrti Merlin Monro.

Iako postoje i mišljenja da je glumica zaista, kako se u početku mislilo, život okončala šakom pilula, smrt legendarne Merlin Monro će ipak ostati pod velom tajne.


1 comment:

Anonymous said...

Sestro slatka,
da ti ja nesto kazem. M.M. ce biti i ostati vecita enigma ne samo za tebe nego i za ceo svet. Pomiri se sa tim i lagano odi da spavas... ZAUVEK!
Laku noc, prijatno.